priveste adanc in sufletul tau, poate te vei regasi…

N-oi fi eu mare cunoscatoare de  muzica, mai ales clasica 🙂 dar sigur, o astfel de interpretare nu poate sa te lase rece. 🙂

Imi inchipui cata munca sta in spate pentru a ajunge la asa performante…sigur si talentul…

se spune, insa,  ca succesul constituie doar 10% talent, restul e munca si iar munca…

Intotdeauna m-am intrebat, cat e de indreptatit sa jertfesti copilaria unui copil(fiindca asa este) pentru a-l face celebru…  cat este aici din  dorinta lui, a copilului si cat insistenta parintilor?..  si unde ar fi limita acestei insistente ?..

cand va creste,  nu se va intreba, oare, unde-i este copilaria, cine i-a furat-o?..

Comments on: "unde esti copilarie?…" (14)

  1. […] » unde esti copilarie?… Mai vezi » Anunțuri | JOBuri | Știri | Horoscop | Meteo | Sondaje Articole […]

  2. Unii părinți au suficientă înțeleptciune astfel încât ăn ciuda orelor de exersat, să facă astfel încât copilul să aibă parte și de joacă…

    • altcersenin said:

      aceia sunt mai constienti 😉 dar sunt multi copii care-si incep „cariera” inca din copilarie (sport, muzica) impotriva vointei lor si e trist…

  3. […] cu un băieţel cam de vreo 4 ani, blond cu ochii negri, se juca veselă. Se bucură, ca un copil, când auzi că băieţelul avea acelaşi prenume, ca şi el. Nu ştia de ce, dar simţea că […]

  4. ehe … apropo de Dan Balan! 🙂

    Sa o vedem pe fetita asta peste 20 de ani!

  5. altcersenin said:

    nu?..
    sper sa aiba o soarta fericita, fara frustrari de a nu-si fi trait copilaria…

  6. splendida interpretarea aceasta a Verii, din Anotimpurile lui Vivaldi. Si fetita aceasta, la o varsta atat de frageda e un adevarat virtuoz.

  7. altcersenin said:

    adevarat, virtuoz… numai ca eu in spatele acestei virtuozitati vad ore intregi de munca, aproape silnica, la o varsta atat de frageda… doar privind si ascultand de cateva ori am simtit aproape fizic efortul…oboseala degetelor…
    nu e doar atat cat se vede…

  8. e adevarat ca in spatele acestui talent cultivat sunt ore de munca. Un fel de tribut platit pasiunii sau talentului.

  9. altcersenin said:

    da, un tribut. Problema cea mare ar fi ca nu copiii aleg sa plateasca acest tribut, ci parintii lor (de cele mai dese ori) si marimea acestui tribut este tot de ei stabilita, nu alege copilul… apare intrebarea cine stabileste o limita … cine spune- stop! pentru a nu se merge prea departe in extenuarea copilului… toate astea pot deveni periculoase pentru sanatatea copilului atat fizic cat si psihic… si sunt cunoscute astfel de cazuri, cand parintii in dorinta lor exagerata de a-si alimenta orgoliul isi supun copii la eforturi supraomenesti… consecintele sunt triste…
    cei drept, astfel de cazuri nu prea se mediatizeaza…

  10. Ai dreptate. Cum poti interzice parintilor sa aiba orgolii? Si au destui. Nu ii intereseaza ce efecte au acestea asupra dezvoltarii copilului. Ii intereseaza doar „performanta” si invoca binele lui. E trist.

  11. altcersenin said:

    despre asta vorbeam; intre dorinta, absolut normala, de a-i dezvolta/stimula aptitudinile, talentul dat de natura unui copil si exagerari cu exersari extenuante, pana la limita, care pune in pericol chiar insasi sanatatea copilului, este un spatiu neexplorat… care ar trebui sa intre in atentia cuiva -nustiu, poate a institutiilor de drept… dar, aceasta se evita si in general discutiile pe acesta tema nu sunt „la moda”…

  12. Foarte frumoasa interpretarea. 😡 Sincer, nu cred ca o sa regrete prea mult daca ii va placea ce va face… mie personal mi-ar fi placut sa fac asa ceva… chiar foarte frumos. ^^

  13. Altcersenin said:

    interpretarea e minunata si m-as bucura sa stiu ca e convingerea si dorinta ei in tot ce face…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: